Blondegardiner NU!

gardin1.jpg

Jeg bor i en stuelejlighed med kæmpe store vinduer og dejligt lys. Og som bonus, også med forbipasserende, der nærmest kan kigge ned i min vasketøjskurv. Hvis de gør sig umage!
Lejligheden kom med persienner, men de er bare ikke særlig fikse, når man nu bare gerne vil beholde det naturlige lys.  Så jeg tænkte, at der kun var én løsning på mit problem: Bring blondegardinerne tilbage!

gardin7.jpg

Efter en tur i STOF2000 og et smut forbi XL byg, tog Projekt Blondegardin ikke mere end 1.5 time (og dette var UDEN symaskine, for så fancy følte jeg mig ikke idag).
Du skal bruge bruge:
Rundstav 25mm
Lyst blondestof (Jeg købte 100% bomuld for tænker at dip dye enderne blå!!)
2 x mellemkonsol til gardinstænger, deluxe white.
Kobberfittings (28mm var det der kom tættest på)

gardin3.jpg

Skær rundstaven til din ønskede længde. Jeg målte mit vindue til at være 1600mm og så en ekstra 150mm på hver side, så gardinstangen kan sidde pænt udenfor vinduesåbningen.
Mål op med mellemkonsollerne hvor hullerne skal bores og brug et bor der er egnet til din væg. Bank ravplugs i hullerne og skru mellemkonsollerne fast.

gardin5.jpg

Jeg købte blondestoffet med ekstra længde, så jeg havde nok til gardinstropper. Stropperne måler 10cm, foldede. Og så kommer vi til det, der havde været meget hurtigere med en symaskine: Sy stropperne på gardinet. Placer dem med nogenlunde ens mellemrum, så gardinet falder pænt.
Når det er gjort, er de lige til at hænge på gardinstangen. Jeg sluttede rundstavens ender af med kobberfittings, just because!

gardin4.jpg

Så hvis du står og bare MÅ have blondegardinet tilbage i dit liv og også har et par timer til overs, så er det 100% dette projekt du skal give dig i kast med!
Jeg er vild med at jeg kan lukke af for forbigående og samtidig bevare det flotte lys i min lejlighed. Hvad synes du?

gardin6.jpg

Go' gardin-dag herfra! /Camilla